ButeoCam 2005 - de video's
Artikel Foto's Video's Grafieken


Hieronder staan videocompilaties van 8 dagen. De beelden zijn vaak 2x - 3x versneld.

10 juni 2005 (duur 0:50) Vd

Na een paar uur blijkt er condens in de camera-bezuizing te onstaan. Omdat er een zakje silicagel (droogmiddel) in de behuizing zit lost dit probleem vanzelf op.

Later op de dag dropt pa buizerd een prooi. Het achterste jong manteld even over de prooi maar omdat ze er zelf nog niets mee kunnen wordt de prooi verder met rust gelaten. Maar voordat het vrouwtje verschijnt om de prooi in stukjes te verdelen verdwijnt de nog levende prooi over de rand van het nest !

12 juni 2005 (duur 1:30)

Het mannetje dropt een prooi op het nest en het vrouwtje verschijnt vrijwel direct om de jongen te gaan voeren. Het mannetje is zelden langer dan enkele seconden op het nest en het komt dan ook niet echt veel voor dat de hele familie met z'n vijven tegelijk thuis is.

Er wordt gevoerd en weer later brengt het vrouwtje een groene tak op het nest. Dit doet ze soms wel 10 keer op een dag.

Later op de avond begint het te regenen, het duurt even voordat alle 3 de jongen een plekje onder moeders vleugels hebben gevonden.
13 juni 2005 (duur 0:49)

Het mannetje is, zoals gezegd, nooit echt lang op het nest (gemiddeld 9 seconden per keer). In dit filmpje vist het mannetje een mol van de zijkant van het nest, dit kostte even wat moeite en dat resulteerde in een langste aanwezigheid (42 seconden) op het nest.

Later op de dag brengt het mannetje nog een bloederige prooirest op het nest en vliegt rakelings langs de camera weer weg.
18 juni 2005 (duur 1:44)

De jongen zijn nu 31 dagen oud en beginnen al een beetje op echte buizerdjes te lijken. Op dit filmpje is ook te zien dat er ook prooiresten van het nest worden afgevoerd, het gaat dan meestal om resten van mollen.
21 juni 2005 (duur 1:43)

Het mannetje dropt een prooi (mol) en even daarna voert het vrouwtje de al uit de kluiten gewassen jongen. Er wordt weer een molle-velletje afgevoerd en één van de jongen speelt wat met een veer.
25 juni 2005 (duur 0:45)

Het mannetje dropt een geplukte vogel. Tijdens de vliegoefeningen is duidelijk te zien dat het stevig waait, de oefeningen gaan gewoon door.
28 juni 2005 (duur 1:39)

De 3 jongen zijn nu 41 dagen oud en actief de nabije omgeving van het nest aan het verkennen, er wordt zelfs naar een naastgelegen boom gesprongen. Terug komen in de nestboom valt nog niet mee: het jong mist bijna het nest en haalt maar nauwelijks de zijkant!
30 juni 2005 (duur 0:26)

43 dagen oud, het vliegen wordt verder "geperfectioneerd", dit maal met een mol in de klauwen.

Helaas crashte daarna de harddisk en zijn de rest van de beelden verloren gegaan.