Als u een vraag of een opmerking heeft, iets mist op deze site of gewoon wilt vertellen wat u van deze site vindt, dan kunt u ons een e-mail sturen. Uw opmerkingen worden op prijs gesteld.

Als u echter een roofvogel waarneming wilt melden kun u ook gebruik maken van ons speciale meldformulier hieronder. Dit heeft als voordeel dat u op de kaart de plaats kunt aanwijzen (door erop te klikken met de muis). Wij krijgen dan het exacte co÷rdinaten door van de door u aangewezen plaats.

Als iemand u een co÷rdinaat ergens in Nederland opstuurt kunt u de plek ook laten aanwijzen!

In welke waarnemingen zijn wij ge´nteresseerd?
Niet alle roofvogel waarnemingen bevatten evenveel informatie in het kader van inventariseren van broedgevallen. Als u bijvoorbeeld in de winter een buizerd ziet kan dat heel goed een overwinteraar uit het noorden zijn die hier helemaal niet broed.

Tijdens het broedseizoen (april t/m augustus) zijn we zeer ge´nteresseerd in waarnemingen in de Hoeksche Waard van:
- Alle sperwer, havik, slechtvalk en boomvalk waarnemingen.
- Waarnemingen van buizerd naar een nest vliegt of op een nest zit.
- Waarnemingen van torenvalk die met een prooi ergens naartoe vliegt (waarschijnlijk een nest, richting graag vermelden).
- Waarnemingen van bruine kiekendieven die met prooi of nestmateriaal een rietveld(je) induiken of een prooi overdragen.

Het gehele jaar horen we ook graag uw meldingen van alle "bijzondere" roofvogels (zoals zeearend, rode/zwarte wouw, grauwe en blauwe kiekendief, wespendief etc.)

Wat gebeurt er met uw melding ?
Uw melding draagt sowieso bij aan de compleetheid van het beeld dat wij kunnen vormen. Als uw melding indicatie geeft voor een ons nog onbekend territorium, dan zullen wij proberen om dat territorium vast te stellen. Als uw melding (mede) bijdraagt tot het vaststellen van een nieuw broedgeval krijgt u daar zeker bericht van.


MELDFORMULIER

U kunt de kaart verschuiven door te "slepen" met de muis. U kunt in- en uitzoomen met behulp van de zoomknoppen rechtsonder op de kaart. Door met de muis op de kaart te klikken markeert u de plaats van uw waarneming. Deze markering kunt u met de muis "verslepen" om de plaats te corrigeren.
Het geheel werkt alleen binnen geldige Amersfoort Co÷rdinaten (geheel Nederland).

 
...
 
       
  Uw naam:
  Telefoon:
  E-mail adres:
  Datum waarneming: ("Begin april" o.i.d. is ook goed)
  Plek waarneming: (AUB Aanklikken op de kaart)
  Vogelsoort:
  Opmerking:

 


De link hieronder verwijst naar een kaart met het aangewezen punt.
U kunt deze link overtypen of kopiŰren en naar iemand opsturen.